WebSzakács

Nos, vegyük sorban: ---| Szakács - az nem vagyok, nem tudok, de szeretek főzni és szoktam is ---| Informatikus - az sem vagyok, de annak készültem ---| Bankár - nos... ez akartam lenni a legkevésbé, de miből telne a kulináris kalandokra?!;)

Számláló

Jalapeno krízis

2010.01.16. 18:19 | webszakacs | 4 komment

Címkék: kérdés paprika szájt

Tudja valaki, hogy hol lehet Budapesten jalapeno paprikát venni?
Mivel alapvetően lusta ember vagyok, így a legjobban savanyított formában szeretném.

A BurgerKing csípős hamburgerének egyik fontos összetevője.
Ezt kell elkészítenem itthon.

Addig is infók:

 

Wiki:

"Nevét a mexikói Veracruz állambeli Xalapa városról kapta, ahol hagyományosan termesztik. Egyedül Mexikóban 160 négyzetkilométeren terem, főleg a Paloapán folyó medencéjében, Veracruz állam északi részében és a Delicias, Chihuahua régióban."
"Egy tipikus egyed 25–30 paprikát terem, és folyamatosan szüretelhető. A szezon vége felé a paprikák pirosodni kezdenek. A piacon általában a zöld jalapeño paprikát tekintik jobbnak, a pirosat gyengébbnek. A pirosat a termelők vagy a földeken hagyják, vagy chipotlét, azaz füstön szárított jalapeño paprikát készítenek belőle."
 

A kapszaicin rákgyógyító hatású, de ehhez heti 24 jalapeñónak megfelelő mennyiséget kell fogyasztani belőle. A jalapeño túlzott fogyasztása azonban gyomorrákot okozhat! :(

A bejegyzés trackback címe:

https://webszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr701677449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

webszakacs 2010.01.17. 18:35:00

MEGVAAAAN!

Interspar.
695 ft egy kurvakisüveg.:))

Horasz · http://horasz.blog.hu 2010.01.19. 17:19:00

Kedves kolléga, csak most vettem észre a trackbacket. Amennyiben pesti vagy és a kérdésből úgy látom igen, akkor javaslom, hogy mindenképpen látogass el a nagycsarnok alagsorába az Ázsia boltba. Az egy dolog, hogy Magyarország legjobb fűszerpolcát fogod megtalálni, de mindemellett vásárolhatsz friss, vagy ecetes habanerot, halapenot, 100 féle különleges hozzávalót (bsaamnti rizs, vadrisz, rizotto rizs, halszósz, szójaszósz (5-6 féle), japán cuccok, texmex cuccok, stb). A Culinaris boltok mellett az Ázsia bolt minden pesti gasztroőrült alap beszerzési helye. És ha a nagycsarnokban jársz, mindenképpen néz be Gál Józsiékhoz szép húsokért.

Ázsia Bt: azsiabt.kernel.hu/

Gál Józsi: azbeszt.blog.hu/2009/02/21/marha_jo_3

Jó vásárlást...:)

Horasz

webszakacs 2010.01.19. 18:08:21

KÖSZ!

megnézem:)

Egyébként az Intersparon kívül is találtam. A körúton van egy mexikói kajálda, és ott is lehet venni, de csak "nagy" kiszerelésben.

Bár ha sokat használnék, az érné meg:)

Lehet, hogy jalapenos receptekkel kellene elárasztanom a blogot?:)

csobanvali 2011.01.21. 17:49:27

@webszakacs:
A METRO-ban 295 Ft-ért vettem -
süti beállítások módosítása