Nos, a technikai szünet alatti antifőzés nem volt állandó.
A fent nevezett étket már többször láttam-kóstoltam éttermekben, de nekem valahogy mindig túl szójaszószos volt.
Az az érzésem, hogy sokan a pikáns fokmérőjeként a merőkanalat használják, amiből nincs fél.
Meg hát tudjuk... pikáns minden ma, ami nem a nokedlis-paprikás-húsleveses vonalon készül el.:)
Tejfölös pikáns csirkemell
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell (kisétkűek, bulémiásak, próbálkozós-tesztelők 1-ből is csinálhatják, akkor a további hozzávalókat felezni kell:) )
- 2 fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- őrölt bors
- worcester szósz
- szója szósz
Elkészítés:
A hagyma a szokásos felkockázós megpiritós rituálén megy át.
Erre jön a kockázott, vagy csíkozott csirkemell. Vigyázzunk, hogy ne hagyjunk túl nagy darabokat benne, mert hülyén néz ki és nem utolsó sorban nyers marad, vagy később lesz kész. De inkább nyers marad:)
Amikor a csirkemell minden része fehér, akkor jöhet rá ízlés szerint a szója és a worcester szósz.
Tudom, tudom... én is utáltam a receptekben az "ízlés szerint", "lehelletnyi", "szokásos mennyiségű" jelzőket...
De erre tényleg azt tudom mondani, hogy ízlés szerint. Javaslatom, hogy kevéssel kezdjük, az úgy is elég a húsnak (1-1 evőkanál). Azután jöhet rá a bors.
A borsot célszerű valamilyen örlővel frissen, ott és akkor "elkészíteni".
Amikor a csirke teljesen átsült (=> fakanállal szét lehet nyomni:) ), akkor jöhet rá a tejföl, amivel készre kell forralni.
Itt már kóstolgatható a majdnem kész étel, és pótolható az esetleg kevésnek ítélt szószok valamelyike.
Jó étvágyat!
WSz